Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kjæresten min, som er eldre enn meg, har frem til nå hatt hemmelig forhold. Vi ønsker nå å fortelle det til foreldrene våre, men vet ikke hvordan?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! :) jeg er en jente som snart fyller 15 år om noen dager. Jeg er sammen med en gutt som er 20 år. Vi har hatt forholdet hemmelig sålangt å er litt usikker på hva vi skal gjøre videre. Vi tenkte å snakke med foreldrene våre om det og at han kunne møte foreldrene mine og jeg hans. Problemet er da hvordan jeg skal fortelle foreldrene mine om det. Jeg vet ikke selv hvordan jeg skal starte samtalen fordi jeg er redd for dems reaksjon. Jeg er også ganske nærvøs ved tanken. Kan jeg få hjelp og tips og kanskje noen eksempler til hvordan jeg kan starte denne samtalen med foreldrene mine. NB: Vi har ikke sex.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (14)

Så hyggelig at du har fått deg kjæreste! Jeg tror du burde tenke igjennom hvordan foreldrene dine kommer til å reagere, siden du kjenner dem best. Er det noen måte du kan si det på som ikke vil gjøre dem sinte? Snakk med en av gangen, ta det opp på riktig tidspunkt e.l. Kanskje snakke med søsken eller venninner først for å høre om de har forslag? Alle foreldre er ulike, så det er nok umulig for meg å forutse deres reaksjon. Kanskje syntes de det til og med er helt greit?

Jeg foreslår at du setter deg ned med dem, kanskje med kjæresten, og snakker om det. Introduser ham, la de få se at han er en snill gutt og at dere har et godt forhold. Da er det kanskje lettere for dem å forstå. Jeg tror også at det vil være veldig beroligende for dem å vite at dere ikke har sex sammen.  
Også en fordel å ikke utsette det for lenge, få det overstått!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser