Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg få lov til å spille Battlefront 2 når jeg er 12 år gammel?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er tolv år og jeg har lyst på star wars battlefront 2 har eneren men må snakke med mamma og pappa før jeg kjøper et 16 aldersgrenset spill hva tenker du om å få la en tolv åring spille et 16 aldersgrenset spill? Altså star wars battlefront 2

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at det kan være vanskelig å vite hva som er riktig når det dreier seg om en merkevare som Star Wars. Det er en film-serie som de aller fleste har et forhold til fra barndommen. Da kan det bli litt rart med 16-års aldersanbefaling på spillene.

Når man skal sette disse aldersanbefalingene så vurderes spill forskjellig fra film. Derfor får spill som regel en høyere aldersanbefaling enn filmer. Likevel er det sånn at filmer på kino får en aldersgrense som man må følge, mens spill kun har en anbefalt aldersgrense. Det er med andre ord opp til foreldre å vurdere om de synes det er greit eller ikke.

I utgangspunktet kan jeg ikke anbefale at du skal spille Battlefront II ettersom du er fire år under aldersanbefalingen. Men hvis du skal gjøre det vil jeg anbefale at du snakker med foreldrene dine om dette først.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva bestemmer aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Sur for at du ikke får spille dataspill med anbefalt 16- eller 18-årsgrense? Da bør du få med deg dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser