Hopp til hovedinnholdet

Smertestillende mot menstruasjonssmerter

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei! jeg er en jente på 14 som sliter med menstruasjonssmerter. jeg pleier å bruke ibux, men føler at det ikke hjelper noe særlig. så det jeg lurer på er om det er aldersgrense å kjøpe proxan på apoteket, eller må noen over 18 år kjøpe det for meg? jeg og mamma har ikke et godt forhold når det kommer til sånne ting, og jeg vi heller ikke gå til helsesøster på skolen. takk på forhånd! hilsen jente 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så dumt å høre at du sliter med menstruasjonssmerter. Legemidlet du never har ikke aldersgrense og krever ikke resept, så du kan selv kjøpe dette på apoteket. Dersom du ikke blir smertefri ved bruk av disse tablettene når du følger pakningsvedlegget, synes jeg du skal oppsøke fastlege (gratis for alle under 16 år), helsesøster eller helsestasjon for ungdom for en undersøkelse og evt hjelp til annen behandling. 

Se for øvrig artikkel nedenfor om menstruasjonssmerter - kanskje får du noen tips der? Lykke til

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer

Alt om bind, tampong og menskopp

Tampong (colourbox.com)

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser