Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om tatovering.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er jente født i år 2003. Jeg har lenge tenkt på å ta to tatoveringer som betyr mye for meg. Den ene tatoveringen er den sammen som favorittartisten min hadde, som døde for litt siden. Den andre tatoveringen skal være datoen på når jeg ble født, eller stjernetegnet mitt. Jeg har veldig lyst til å ta disse nå, og jeg har tenkt veldig mye på det. Jeg har lest at med lov fra begge foreldrene, kan man få lov når man er 16/fyller 16 det året. Er det noen sjanse for at jeg kan få tatovering etter konfirmasjonen min i mai 2018 en gang, om man gjør det hos en profesjonell salong?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ingen lovfestet aldersgrense for å kunne ta tatovering i Norge, men de fleste studioene har en selvpålagt aldersgrense på 18 år (noen steder 16 år).

Med tillatelse fra foreldrene dine er det med andre ord ingenting i veien for å ta tatovering etter konfirmasjonen din, hvis du finner noen som er villige til å gjøre det.

Det kan likevel være lurt å vente noen år. Tatoveringer er ment å være på kroppen din resten av livet. Du bør derfor tenke nøye gjennom før du velger å ta tatovering og hvilket motiv du skal ta. Hvis du senere angrer, er det veldig dyrt å fjerne tatoveringer med laser og det blir ikke nødvendigvis helt bra.

Hvis du velger å ta en tatovering, bør du i alle fall sjekke grundig at hygienen er godt ivaretatt på det studioet du ønsker å bruke.

Jeg har lagt ved en artikkel hvor du kan lese mer om det å ta tatoveringer.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser