Hopp til hovedinnholdet

Jeg har planlagt med en "partner" å bestille hotell, må jeg ha legitimasjon?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Gutt på 16 her. Jeg driver nå med øvelseskjøring osv. Og har "planlagt" med en partner på 14 å bestille hotell til oss rundt Gardermoen. Er det noe legitimasjon eller sånt jeg burde ha med? Er det noen bedre alternativ som ikke involverer våre foreldre? Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg er litt usikker på hva du spør om i ditt spørsmål. Men tolker det slik at du og en 14 åring har avtalt å møtes på et hotell på Gardermoen? 

Hvis dere skal møtes for første gang og skal overnatte på hotell, er ikke dette noe dere bør gjøre uten at deres foreldre eller noen andre voksne vet om det. Jeg tenker nok at både dine og denne "partnerens" foreldre vil bli bekymret om dere ikke sover hjemme en natt? Dessuten er det viktig at ingen av dere utsettes for noe som dere ikke ønsker, er straffbart eller som kan være farlig for dere. 

Det er nok også slik at om dere skal overnatte på hotell, så må en alltid legitimere seg. Hotellet skal, av sikkerhetsmessige grunner, til en hver tid ha oversikt over hvem som bor på hotellet.

Jeg anbefaler heller at dere avtaler å møtes på en nøytral plass, kafe, kjøpesenter eller lignende på dagtid og at dere begge har med dere en annen venn.

Hvis jeg har misforstått spørsmålet ditt, ber jeg deg sende inn et nytt spørsmål med en annen formulering. Du kan også kontakte helsesøster på skolen, eller en annen voksen du stoler på for å få svar på ditt spørsmål.

Les også de artiklene jeg har lagt ved svaret.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser