Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp til å få nytt sted å bo

Gutt 19 år
 

Spørsmål

hei jeg er 19 år og jeg bor i loft som er farlig å bo i. jeg fikk beskjed om å flytte ut men har ikke andre steder jeg kan gå. tidligere jeg spurte en fra nav som vet lit om hvordan jeg har det. og hun sa at jeg må klare meg selv med jobb og stipend og sa de fleste bor sammen med foreldrene og at jeg må gjøre det samme. det er ikke lett å få jobb akkurat nå fordi jeg har ikke nettverk til det og har ikke erfaring andre enn frivillig. men jeg prøver å søke på jobber likevel. og jeg kan ikke bo med foreldre fordi faren min har bare en liten leilighet for seg selv og jeg vet at det ikke er plass for meg. så kan nav hjelpe meg med å få et bosted? de vet om situasjonen min i lenge tid nå ca 1 år men de gjør ingenting for å hjelpe meg. de hadde lovte meg når de finner en ledig bosted så er den min men jeg hører at noen andre for når det er jeg som trenger det mest. fordi stedet jeg bor nå er ikke trygt og jeg kan bli drept når som helst hvis det blir brann. tips på hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Vi forstår at du er i en vanskelig situasjon.

Studenter og elever må i utgangspunktet klare seg på stipend og/eller lån, og jobbe deltid ved siden av skolen.

Det er bra at du søker jobber, det må du bare fortsette med!

Det er også slik at så lenge du går på videregående skole, så har dine foreldre plikt til å forsørge deg hvis de har økonomi til dette.

Kan du spørre din far om økonomisk hjelp tror du? Du kan også sende inn søknad om barnebidrag til NAV, for da vil vi regne ut om din far har plikt til å betale barnebidrag til deg.

Når det gjelder bosituasjonen din, så er det absolutt ikke bra. Vi kan ikke her på ung.no si noe annet enn at du kan sende inn en skriftlig søknad om å få hjelp til å dekke husleie, så får du i det minste et skriftlig svar tilbake. Mer informasjon om økonomisk sosialhjelp finner du på våre nettsider.

Ring oss gjerne for mer informasjon og veiledning på telefon 55 55 33 33, tastevalg 1.

Vi ønsker deg alt godt videre!

Hilsen NAV, i samarbeid med ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Leie bolig? Dette må du vite om leiekontrakten!

Gutt og jente maler

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når han vil? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig!

Les mer

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Penger og verktøy. (www.colourbox.com)

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser