Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt som er 2,5 år yngre enn meg, hva er galt med meg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Eg liker en gutt som er 2 og et halvt år yngre en meg og eg vett ikke hva som er galt med meg. Hva skjer med meg.

Besvart 27.08.2018 18:35
 

Svar
Hei jente 15!

Takk for spørsmål.

Det er ikke lett å styre hvem en liker, blir glad i eller kåt på. Dette er følelser som kommer av seg selv. Noen ganger er følelsene deilige, fine og kan gi en gode opplevelser sammen med den en liker. Andre ganger kan de skape problemer og gjøre en lei seg fordi det ikke kan skje noe fordi den andre ikke liker en like mye tilbake eller fordi det ikke kan la seg gjøre på grunn av for eksempel aldersforskjell. Det med andre ord ikke noe galt med deg.

Blir en ikke likt like mye tilbake, er det ikke så mye en får gjort annet enn å bearbeide følelsene og vente til de går over. Er aldersforskjellen for stor, kan det også være vanskelig, spesielt om den andre er i alderen du forteller om i spørsmålet ditt.

Hvor moden og klar en er, varierer veldig når en er rundt 12 år. Noen er enda et barn, andre er på vei mot å bli en ungdom. I tillegg er det ok å vite at det finnes lover som sier noe om hvordan en må forholde seg til alder. Lov om seksuell lavalder sier at en over 16 år ikke kan ha sex med en under. Straffeloven definerer all seksuell kontakt med barn under 14 år som voldtekt - selv om den under 14 år synes det er ok og vil være med på det. Selv om du kanskje ikke hadde tenkt å ha sex med han, gir det deg en pekepinn på at det kan være ok å vente til han blir eldre.

Les gjerne vedlagte artikler for mer informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser