Hopp til hovedinnholdet

sliter med å fortelle foreldrene mine at kjæresten er 3 år yngre enn meg

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 15 år. Jeg sliter med å fortelle foreldrene mine at kjæresten min er 3 år yngre...hvordan skal jeg forklare det og er det normalt eller unormalt med tanke på alderen

Besvart 07.11.2018 20:57
 

Svar
Hei!


Det er fint at du skriver til oss! Du er selv 15 år og har en kjæreste på 12 år. Siden du er 15 år tenker jeg ikke at det er unormalt at du har en kjæreste på 12 år. Det kan være kjæresten din er mer moden enn sine 12 år.

I første omgang kan du fortelle foreldrene dine at du har fått kjæreste og at hun er en flott person. Om ikke foreldrene dine spør deg om aldern, trenger du heller ikke fortelle det i første omgang om du kvier deg for det. Så kan de få møte henne og at du etterhvert kan fortellle hennes alder,

Skulle de spørre etter alderen når du forteller at du har fått kjøreste, skal du bare være ærlig å fortelle hvor gammel hun er. Og siden der begeg er under 16 år, er det ingenting i veien for at der kan være kjærester. Jeg legger ved et par artikler du kan lese! 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser