Hopp til hovedinnholdet

Jge er 17 og han er 20, er dette normalt og ok?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 17 år å liker en gutt som er 20(3 års alders forskjell) det jeg lurer på er om dette er normalt? Altså han er over 18 å er jo «voksen» å jeg er enda et «barn» å jeg vett ikke om det er feil eller rart om jeg er med en 20 år gammel gutt? Om det er rart at en 20 år gammel gutt er med en 17 år gammel jente? Eller er dette normalt og Ok?

Besvart 10.02.2019 07:09
 

Svar
Hei

Så fint at du spør. Det er helt normalt å forelske seg i en som er 3 år eldre. Du er over den "seksuelle lavalder" på 16 år, så det er heller ingen andre som kan si at det ikke er lov å innlede et forhold til han dersom det er gjensidig og dere begge liker hverandre. Som jente er du nok også mer moden enn gutter på din alder, og finner litt eldre gutter mer spennende. Det er ikke så rart :-).

Du kan lese litt mer om forelskelse her.

Det er viktig at du kjenner på dine egne grenser når du er sammen med en som du liker godt, dere skal begge føle at det er riktig, og ha respekt for hverandre. Tenk også over at det er fint å bli kjent før man har sex.

På Helsestasjon for ungdom kan du spørre om grenser, prevensjon og testing av kjønnsykdommer, det er gratis og du trenger ikke bestille time.

Lykke til !

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser