Hopp til hovedinnholdet

En mann på 24 år liker venninna mi på 14, er det lov?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har en vennine på 14 som meg og hun har nå snakket med en 24 år gammel mann i over ett år nå som hun møtte på twitch. Jeg har nylig lagt merke til at hun har begynte å like han. Sånn forelske syn på han. Jeg er litt bekymret for hun siden hun har veldig lyst til å møte han en gang. Men er dette ulovlig? Det at en 24 år gammel mann liker en 14 år gammel jente. Hun sier også at hun er ett eldre enn det hun er. (At hun er 15 blir 16 men er 14 blir 15)

Besvart 12.02.2019 10:54
 

Svar
Hei

Dette er nok ikke helt greit..

Voksne og barn skal ikke være kjærester. Dette er for å beskytte barn fra å bli utnyttet. Den seksuelle lavalderen er 16 år i Norge. Dette skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne.

Den seksuelle lavalderen beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk. Nå vet ikke jeg om venninna di tenker på sex når hun ønsker å møte mannen, men voksne og barn har forskjellige måter å være kjærester på og det er stor fare for at den voksne vil utnytte barnet i en slik situasjon.

Dessverre er det sånn at voksne kan bruke apper og sosiale medier for å komme i kontakt med barn og for å bli kjent. Målet er for mange å få til et møte, hvor de kan utnytte barnet seksuelt. Slike personer kalles ofte pedofile og mange bruker nettet for å lure barn og unge. Ofte kan de lokke med gaver eller penger for å få til et møte.

Selv om venninna di har løyet på alderen så er dette ikke hennes feil, at hun blir påvirket av denne mannen. Det er KUN den voksne som gjøre noe galt her..

Jeg tenker at det er viktig at du snakker med venninna di om dette. Dersom hun ikke hører på deg r det viktig å få fortalt dette til en voksen du stoler på. Du kan snakke med helsesykepleier på din skole (helsesøster) eller læreren deres, eller foreldrene dine, eller hennes. 

Hovedpoenget er å hjelpe henne og beskytte henne slik at hun ikke blir lurt inn i et overgrep eller et dårlig forhold. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser