Hopp til hovedinnholdet

Han får meg til å skamme meg over fortiden

Jente 16 år
 

Spørsmål

For snart et år siden lå jeg og hadde sex med en som var 17 når jeg var 15. Kjæresten som jeg nå har vært sammen med i et halv år hater dette og får meg til å skamme over det jeg har gjort før i livet. Han før meg til å føle meg verdiløs, dum og som en hore.. han har selv hatt sex med over 7 stykker og jeg har bare hatt det med han ene.. han sier han hater meg for det og at han tenker på det hver eneste dag. Jeg gjør alt for han, kjøper alt han vil ha, gir han kompliment hele tiden og gjør alt han ber meg om, det er fortsatt ikke nok, jeg er ikke nok. Det får meg til å føle meg skikkelig dritt og det virker som om det ikke er noe jeg kan gjøre. Vi diskuterer om det nesten hver eneste dag og jeg legger meg alltid flat.. han sier han skulle ønske han var min første og eneste og det forstår jeg, jeg skulle ønske det samme, men kan ikke endre på fortiden. Skjønner han ikke det? Hva bør jeg si eller gjøre?

Besvart 09.04.2019 23:21
 

Svar
Hei

Slik du beskriver forholdet ditt, eller nærmere hvordan kjæresten din oppfører seg mot deg, er ikke greit. Det er godt at du har tatt kontakt med oss, og ikke fortsetter å finne deg i dette!

Det høres ut som at kjæresten din har mange negative kommentarer om din fortid og ditt liv. Jeg synes du skal snakke med en fagperson eller foreldre om dette. Helsesykepleier på skolen, helsestasjon for ungdom eller en lærer kan hjelpe deg. Gjerne vis det du har skrevet her, hvis det er vanskelig å sette ord på tanker og følelser. 

Nei, det virker som at han ikke skjønner det. Siden dette er et så stort tema hos han, så tror jeg det er viktig at du sier at ditt kjærlighetsliv før du møtte han er din fortid, og at det er ditt liv. Når man er glad i noen kan man ofte ønske at man møtte dem før, og at de er den eneste ene. Idag er det vanlig at man har møtt andre før man blir sammen med kjæresten sin, og ikke noe noen har noe med. 

Jeg hører at du gjør mange ting for at han skal være fornøyd, men at han ikke blir det. Dette er veldig slitsomt, og du kan føle at det du gjør aldri blir bra nok. Det virker som at han stiller mange krav til deg og forholdet. Det at du føler at du må legge deg flat for at det skal bli bra, viser usunne tegn. Hans sjalusi og at det er et daglig tema er også unormalt. Tilsammen så blir dette mye som går ut over deg, når du egentlig ikke har gjort noe galt.

Når det gjelder å være i et godt forhold så respekterer man hverandre, løfter fram det gode hos hverandre, og støtter hverandre. Det er også visse ting man kan forvente av hverandre og ikke i et forhold. Dette er utdypet i artikkelen under, les den!

Du er nok, og du er mer enn bra nok! Du skal ha det bra i forholdet, og hvis du ikke har det i forholdet ditt nå, så kan det være at det er best for deg å heller være med noen som setter pris på deg for den du er og ser alle dine gode sider.

Har lagt ved en del artikler under som kan hjelpe deg. Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sykt sjalu

Ei jente og en gutt sitter ved et bord, og jenta ser ned i bordet og holder den ene hånden til pannen sin, mens gutten sitter og peker og prater med jenta.(www.colourbox.com)

Stoler ikke kjæresten din på deg? Beskyldninger om utroskap? Får du ikke ha venner av det motsatte kjønn? Her får du råd til hva du bør gjøre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser