Hopp til hovedinnholdet

Jente 17 år! Kan foreldre nekte unge under 18 år bruk av snus og alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Litt usikker på om dette er riktig tema, men tenkte det kunne gå siden det omhandler aldersgrense (18) for kjøping av tobakk og noe alkohol. Har først noen grunnleggende spørsmål: -Fins det aldersgrense for BRUK av disse midlene? (altså ikke kjøpe men faktisk BRUKE) -Hvis ja, er det straffbart? Videre lurer jeg også på: jeg har en venninne som snuser, som fyller 18 i januar. Foreldrene vet ikke om dette, men hun har holdt på en stund og det er av eget ønske, noe jeg ikke har noe problem med i det hele tatt. Hun har tenkt på noe i det siste som jeg håpte dere kunne gi oss noenlunde svar på, nemlig: ved fylt 18 år, fortsatt boende sammen med foreldre, er det mulig for foreldre å stoppe ung voksen fra bruk av slike midler? Vil da legge trykk på at det er ved fylt 18 år. Hvis svaret er ja, lurer jeg også på om de fortsatt kan stoppe ung voksen ved bruk av slike midler, dersom vedkommende IKKE er boende sammen med foreldre. Tusen takk for råd og tips! Det settes stor pris på.

SVAR

Besvart 18.05.2019 10:34:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Aldersgrense 18 år på snus, røyk og vape

Får 14-åringer straff for å snuse? Kan de kjøpe lakrispiper? Les om aldersgrenser på produkter med tobakk her.

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
account_circle