Hopp til hovedinnholdet

Hva mener dere om aldersforskjellen på 15 år og 23 år?

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg viste ikke hvilket emne jeg skulle sette dette spørsmålet under, men håper det går greit. jeg har begynt å fått et veldig fint forhold med en som er snart 23 og jeg er 15 å menge vil si at vi har alt for stor aldersforskjell og det er det som gjør det vanskelig for oss når han ikke vil gjøre oss offisielt et parr. jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre dette for jeg er utrolig gla i han og han er gla i meg å og jeg vil gjærne høre hva dere mener om dette.

Besvart 30.05.2019 21:29
 

Svar
Hei jente 15 år!

Først og fremst er det veldig fint at dere er glad i hverandre og at du har det bra. Samtidig forstår jeg at det kan oppstå noen utfordringer rundt aldersforskjellen mellom dere. Jeg har ingen spesielle meninger om akkurat aldersforskjellen, men noen ord om hva som kan være fint å tenke igjennom.

Når det er stor aldersforskjell mellom kjærester trenger ikke det ha noe å si for hvordan dere har det sammen, men det er også slik at noen ting kan bli vanskeligere. 

Det er derfor viktig at du snakker med kjæresten din om dette. Forsøk å forklare hva du tenker om dette og lytt til det han sier. Kanskje er det vanskeligere for han å være sammen med en yngre jente enn det er for deg å være med en eldre gutt? 

Noen ganger kan kjærester være på ulike steder i livet. Kanskje er du opptatt av noe annet enn han er, eller motsatt? Noen ganger handler det om hva dere vil videre og hvordan dere skal bli et par. Prat også sammen om dette. Da viser du at du tar ansvar og at du er interessert. 

Aldersforskjell har også noe å si med tanke på sex. Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Det betyr at kjæresten din kan bli straffet for å ha sex med deg. Loven finnes fordi den skal beskytte barn og unge for overgrep fra voksne, og når man er 16 år er man stort sett moden for å kunne ha sex og ta gode valg. 

Snakk gjerne med en god venn eller voksen du stoler på dersom du har behov for å lufte tankene dine eller om det er noe du synes er vanskelig i forholdet. Det hjelper ofte å dele problemer og vanskelige ting med andre. 

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser