Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg gå for å møte nettkjæresten?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jente, 14 år. Jeg har funnet en gutt på nett som er 17 år. Han er kjempe snill og han bor en annen plass og faren min bor på samme plass så vi tenkte vi skulle møtes. Vi har kjent hverandre i 3 månder. Og vi begge er forelska i hverandre. Men er det lurt å være sammen med ham når jeg vet at det ikke blir noe seriøst forhold som varer?

Besvart 19.06.2019 19:02
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du har funnet en kjæreste du liker.

Om dette forholdet er noe å satse på eller ikke, har jeg ikke mulighet til å svare på. Men det er en del ting du bør tenke over før dere møtes:

Selv om det er mye positivt med å bli kjent med mennesker på nett, og også med å bli kjæreste med noen på nettet, kan det også være noen utfordringer knyttet til det. Det kan være vanskelig å vite om du blir kjent med personene på ordentlig eller om du blir lurt.

Selv om dere ser hverandre på bilder og via kamera, kan det være vanskelig å vite om den du prater med gir et riktig bilde av seg selv. Du kan heller ikke være sikker på om den du prater med også flørter med andre, og kanskje til og med har flere kjærester.

Dessverre er det sånn at noen bevisst går inn for å få yngre til å bli forelsket i seg, slik at de kan få nakenbilder eller slik at de kan utnytte vedkommende.

Nå kan det veldig godt hende at din kjæreste er bare SNILL og GOD og verdens beste type, men det er alltid lurt å være litt kritisk. 

Det er jo en aldersforskjell mellom dere og dersom dere skal møtes er det greit å si ifra til faren din om dette slik at han kan hjelpe deg dersom det skulle skje noe. 

Håper dette order seg for deg på best mulig måte :)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik unngår du å bli lurt på nettet

Jente lurt på nettet (colourbox.com)

Her får du de beste rådene for å unngå å bli lurt på nettet.

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser