Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig for en 13åring å være kjæreste med en 19åring?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg er en jente på 13 år Jeg lurer på, er det ulovlig at jeg er sammen med en 19 åring? Han er født i 2001. Han og jeg er enige om at vi venter med seksuelle ting til jeg er blitt 16. Og vi vil bare ha ett vanlig kjæresteforhold uten at det skal bare handle om sex. Vi vil bare være sammen og ha det gøy uten seksuelle ting lsm. Er det ulovlig at jeg er sammen med han? Kan han bli anmeldt for og være sammen med meg? Han drikker ikke mye og er sånn festgutt, han er mer sånn oppfører seg som en 04 til tider lsm, han er ikke som andre 19 åringer. Jeg bare vil være sammen med han, vi har vært sammen i snart ett år. Og det går utrolig bra, men er det ulovlig at jeg er sammen med han?

SVAR

Besvart 07.07.2020 17:47:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva sier loven om seksuell lavalder?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Den begrenser også at unge har sex før de er fysisk og psykisk klare for det.

 

Les mer
attach_file

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor aldersforskjell? Ungdomsjournalist Hege har sett litt på hvilke utfordringer dere kan møte.

 

Les mer
attach_file

- Har sex med noen som er under 16 år

Jeg er 19 og kjæresten min er 15. Kan jeg få straff for å ha samleie med henne? Selv om vi begge gjør det frivillig.

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
account_circle