Hopp til hovedinnholdet

Har mamma rett til å nekte meg å være sammen med en 6 år eldre mann?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ikke sikker på om jeg har plassert spørsmålet under riktig kategori, men jeg gjør et forsøk. Saken er at jeg er sammen med en gutt på 22 år. Jeg fyller seksten i år, så teknisk sett er det seks år mellom oss. Han er ikke veldig moden, og jeg er omtrent så moden som man ER det året man fyller seksten, men jeg har tenkt mye på dette og vil gjerne at det skal fungere. Vi har kjent hverandre veldig lenge, og den siste måneden har det utvikla seg til mer. Jeg er allerede veldig glad i han og veldig forelska, og utrolig nok har han de samme følelsene for meg. Vi har det alltid morsomt sammen, og om jeg er lei meg tørker han bokstavelig talt tårene mine. Problemet er at mamma nekter meg å være sammen med han. Hun sier at det eneste hun tenker på er mitt velvære og min framtid. Stefaren min sier også at fremtidige kjærester kommer til å se på "merittlista mi". Foreløpig vil jeg egentlig ikke ha andre enn han, og han har ingen spesielle planer for framtida, og barn er langt frem for han akkurat som det er for meg. Dermed kan jeg ærlig si at han ikke kommer til å skape noen problemer for framtida mi. Og om det blir slutt vil jeg ikke ha noen som ikke kan godta hvem jeg er og hvem jeg har vært sammen med. Har mamma noen rett til å bestemme hvem jeg er sammen med, og har du eventuelt noen gode argumenter så jeg kan slippe en svææær familiekrangel?

SVAR

Besvart 31.08.2011 21:51:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor aldersforskjell? Ungdomsjournalist Hege har sett litt på hvilke utfordringer dere kan møte.

 

Les mer
account_circle