Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Gutt, 15, liker eldre menn.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 15 år som lurer på om det er normalt for meg å like eldre menn? Jeg liker læreren min som er rundt 60 år. Jeg vet at jeg er homofil, men jeg føler at jeg liker bare eldre menn, jeg synes ikke menn under 30 er noe jeg ville ha likt. Jeg er villig til å gå hele veien med en mann, sex, suging, onanering, ja.. Og jeg vet jeg må vente med å skaffe meg en partner, fordi det blir tatt som pedofilisme hvis jeg blir sammen med en mann nå. Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Spørsmålet ditt, er så vidt jeg forstår, om det er normalt for deg å like eldre menn. Tja, hvorfor ikke? Man liker (heldigvis) forskjellige ting og personer.

Det er riktig som du sier at du nok må vente litt før du evt. finner deg en eldre mann. Seksuell lavalder er først og fremst satt for å beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. I Norge er seksuell lavalder 16 år. Det som uansett alltid er viktig å tenke på, er at man er seksuell med noen, uansett alder og kjønn fordi begge har lyst. Det er ingenting galt med at du ønsker en eldre mann, men pass på at du ikke lar deg utnytte, eller gjøre ting du har lyst til fordi du lar deg overtale av en med mer erfaring enn deg selv!

 

En annen ting som jo også er viktig å tenke på er at et forhold er mer enn bare sex. Det er vesentlig at de to i forholdet er ganske like ifht. modenhet for at det skal fungere. Det er ikke sikkert at du synes det er noe særlig gøy å henge med din 60 år gamle kjæreste og hans venner som også er rundt 60. Eller at han liker å henge med deg og dine jevnaldrende venner....

 

Jeg ønsker deg lykke til!


PS. Sjekk ut artikler nedenfor!

Hilsen

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser