Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15 og liker en på 24. Er han for gammel?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år og liker veldig godt en gutt(mann) på 24. Vi har kjente hverandre i over et år nå og han liker meg og. Jeg er veldig moden for alderen, og synes ikke aldersforskjellen er noe problem. Men vennene mine liker det ikke noe særlig og jeg har enda ikke fortalt foreldrene mine... Er han for gammel?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du liker denne gutten veldig godt, men jeg synes absolutt at han er for gammel. Dere er på to hel forskjellige steder i livet, og en 15åring har ofte lite til felles med en 24åring. I tillegg er han over den seksuelle lavalder og du ikke, som vil si at det er straffbart for han å ha sex med deg. Så jeg tenker at du bør avslutte ting nå slik at det ikke utvikler seg til noe mer, og heller prøve å finne deg noen som er mer på din egen alder. Les også artiklene under.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser