Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine kreve at jeg har på snapmap og har innetid?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har et par spørsmål som gjelder privatliv og innetid. Nesten uansett hvor jeg går så sier foreldrene mine at jeg må ha på snapmap så de kan se hvor jeg er, selv synes ikke jeg det er så behagelig å bli overvåket hvor enn jeg går. I tillegg er jeg jo ungdom og har lyst til å dra plasser uten at foreldrene mine alltid skal vite alt. Har de rett til å overvåke meg på denne måten, eller kan jeg rett og slett bare si nei til å slå på snapmap? Jeg lurer også på innetid, jeg har hatt 00 nesten hele tiden, men noen ganger må jeg være hjemme til 18 uten grunn. Hvor lenge kan en 15 åring være ute (kan også være på besøk til noen inne)? Takk for svar:)

SVAR

Besvart 09.07.2020 23:14:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan foreldrene kreve å få vite passordene mine?

Vil foreldrene dine vite passordet ditt til for eksempel Snapchat eller Instagram? Se her om de har lov til det eller ikke.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Når er du gammel nok?

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
account_circle