Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrenser sex og alkohol

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei! jeg lurer på hvorfor er det 18 års grense på alkohol når den seksuelle lavalderen er 16? liksom om man har sex når man er 16, blir gravid og føder et barn, er man jo i stand til å ta seg av barnet men er ikke gammel nok for alkohol? det synest jeg er veldig rart.. om man får et barn er man jo ganske moden og voksen liksom. skjønner ikke hvorfor alkohol grensen er 18 år når uansett russen er under 18 og drikker seg drita? og når jeg er på fest og er full, er det jo politi og vakter som ser meg og de vet jeg er under 18. hvorfor stopper de meg ikke liksom? har tenkt på dette veldig lenge, alt er så rart med det?? og hvorfor er ikke heller den seksuelle lavalderen 18 år, da er du jo voksen?

SVAR

Besvart 12.06.2018 17:58:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Når er du gammel nok?

Lurer du på når du kan ta båtførerprøven eller hvor gammel du må være for å jobbe? Her finner du en oversikt over viktige aldergrenser for når du er gammel nok.

 

Les mer
account_circle