Hopp til hovedinnholdet

Kan han som er 21 bli sett på som pedofil når han har en kjæreste på 15?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en 15 år gammel jente som er sammen med en 21 år gammel gutt. Vi har vært sammen et år, og som jeg ser det er vi veldig fornøyde og glade som vi har det. Han er ganske barnselig for alderen, uten å være frekk osv. Imens jeg er ganske så moden for alderen, så det blir ganske likt. Det jeg lurer på er, - kan han bli sett på som pedofil? Vi har hatt sex flere ganger, og jeg syntes det er greit. Men han er ikke helt over meg hele tiden, såkalt "desperat". Han mener at jeg er fin i kroppen, men ikke at han er glad i meg for den delen, men at jeg er "meg", og hvordan jeg er. Men siden han er attraktert til meg, og syntes jeg er "fin", kan det bli sett som pedofili? Takk skal du ha!

SVAR

Besvart 23.09.2015 07:49:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er seksuell lavalder?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Den skal også beskytte barn og unge mot å ha sex før de er klare for det.

 

Les mer
attach_file

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor aldersforskjell? Ungdomsjournalist Hege har sett litt på hvilke utfordringer dere kan møte.

 

Les mer
account_circle