Fikk bare halvveis rett på en prøve om seksuell lavalder. Hva er riktig? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Fikk bare halvveis rett på en prøve om seksuell lavalder. Hva er riktig?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei hei!

Vi hadde en skriftlig prøve i samlivslære på skolen for en liten stund tilbake. Etter, jeg opptil flere ganger hadde lest her på ung.no at dersom to stykker under 16 år har sex (og dette er frivillig) er dette lov/ikke en ulovlig handling. Iblant alle spørsmålene på denne testen, så fikk jeg et spørsmål om den seksuelle lavalderen, og skrev følgende: "Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Dette vil ikke si at f.eks 15-åringer ikke kan ha sex, men denne loven er mest for å beskytte mot overgrep o.l. Loven er slik oppsatt at hvis en eldreårig har sex med en som er under 16 år kan den eldre bli anmeldt. Men dersom to jevnaldrede har sex (under 16 år) er det ikke straffbart"

På denne oppgaven var jeg temmelig sikker på at jeg hadde besvart helt riktig - helt til jeg så R(-) på det spørsmålet (R- =Halvveis riktig)I tillegg fikk stod det en kommentar under svaret mitt; "Men er likevel ikke lov"

Snakket med læreren, og hun mente at det ikke er lov - mens (jeg har oppfattet) at ung.no sier noe annet. Hva stemmer egentlig?
account_circle
AKTUELT NÅ

Gode råd om nettvett du bør følge

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Kan læreren ta mobilen min?

Mange som blir fratatt mobilen i timen mener læreren ikke har lov til det. Skolen sier noen annet. Hvem har rett?

Les mer

Homofobi i skolegården

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer