Hopp til hovedinnholdet

Fikk bare halvveis rett på en prøve om seksuell lavalder. Hva er riktig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei hei!

Vi hadde en skriftlig prøve i samlivslære på skolen for en liten stund tilbake. Etter, jeg opptil flere ganger hadde lest her på ung.no at dersom to stykker under 16 år har sex (og dette er frivillig) er dette lov/ikke en ulovlig handling. Iblant alle spørsmålene på denne testen, så fikk jeg et spørsmål om den seksuelle lavalderen, og skrev følgende: "Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Dette vil ikke si at f.eks 15-åringer ikke kan ha sex, men denne loven er mest for å beskytte mot overgrep o.l. Loven er slik oppsatt at hvis en eldreårig har sex med en som er under 16 år kan den eldre bli anmeldt. Men dersom to jevnaldrede har sex (under 16 år) er det ikke straffbart"

På denne oppgaven var jeg temmelig sikker på at jeg hadde besvart helt riktig - helt til jeg så R(-) på det spørsmålet (R- =Halvveis riktig)I tillegg fikk stod det en kommentar under svaret mitt; "Men er likevel ikke lov"

Snakket med læreren, og hun mente at det ikke er lov - mens (jeg har oppfattet) at ung.no sier noe annet. Hva stemmer egentlig?

SVAR

Besvart 06.02.2009 13:34:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har seksuelle rettigheter

Visste du at menneskerettighetene også gir deg seksuelle rettigheter?

 

Les mer
account_circle