Hopp til hovedinnholdet

Angst for alkohol

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har aldri inntatt mer enn en slurk alkohol, men blir fysisk dårlig dersom alkohol blir nevnt. Hjertet begynner å slå fortere, jeg svetter, skjelver, mister all konsentrasjon og klarer ikke snakke. Jeg trenger ikke ta del i samtalen en gang, dersom jeg bare tilfeldigvis overhører noen jeg kjenner snakke om alkohol til noen andre blir jeg uvel. Dette skjer også dersom jeg så enkelt som ser en øl i kjøleskapet. Det skjer også, i en mindre grad, når jeg rydder i ølskapene i dagligvarebutikken der jeg jobber. I tillegg, på jobb har også noen flasker blitt knust og lukten har blitt hengende igjen, bare denne lukten gjør meg også lett uvel. Å gå inn på denne siden, og måtte lese andre spørsmål for å se om noen hadde spurt noe lignende før, var veldig stressende, og å skrive dette gir rett og slett en forferdelig nervøs følelse. Jeg hadde ikke disse reaksjonene da jeg var liten, det er noe som har kommet med alderen, og jeg har blitt veldig oppmerksom på det på videregående, og jeg gruer meg noe helt forferdelig til dette tredje og siste året og russetida, som jeg jo selvfølgelig ikke vil delta i. Finnes det en form for alkohol fobi/angst? Kan jeg gjøre noe med det? Er det bare meg? Jeg har også sosial angst, tenkte det burde nevnes, det kan muligens være en faktor i dette, hva vet jeg. Effekten sosial angst har på meg er i hvert fall meget lik.

SVAR

Besvart 18.08.2013 14:48:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle