SVAR
Besvart 12.11.2013 11:27:23
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Så flott at du skriver til oss og forteller om hvordan du har det.
Forskning viser at jo tidligere man begynner med alkohol, jo større er faren for å få problemer med rusmidler senere i livet. Sagt med andre ord: jo lenger du venter med å debutere, jo mindre er faren for et problematisk forhold til rusmidler og andre problemer senere i livet. Andre grunner til å vente eller la være å drikke alkohol er at det forekommer mye skader/ulykker som følge av rusa atferd, og fare for å gjøre ting man ellers ikke ville ha gjort.
Vi legger ved noen lenker som omhandler alkohol og hvordan kroppen påvirkes, prestasjoner etc.
Du forteller at selvtilliten din har økt og at du generelt føler deg i bedre form mentalt, det er veldig bra. Men i og med at du har slitt med selvmordstanker tidligere så er det lurt å være ekstra oppmerksom på alkoholen og effekten den kan gi.
Du skriver også at du blir lett stresset i hverdagen, noe som er lett å forstå. Det er ikke så enkelt å håndtere skole, trening, lekser og sosialt liv. Det er mange ungdommer som blir stresset og kanskje deprimerte og som søker hjelp for det. Mange opplever at overgangen til videregående skole også er krevende. Du fulgte ikke opp noe du tenkte var gode tips fra Ung.no, kanskje du skulle ta kontakt med helsesøster på skolen eller en helsestasjon for unge for å få kontakt med en du kan snakke med problemen om.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.
Les mer
attach_file
Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.
Les mer