Hopp til hovedinnholdet

Hvor skadelig er alkohol for kroppen min og er det større sjanse for at jeg tar selvmord hvis jeg drikker mye?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg er en gutt på 15 år( ble 15 på for to uker siden) og jeg har vært på ca 4 fester tilsammen og drukket litt. Jeg drikker relativt lite og jeg prøver å være ansvarlig å passe på vennene mine som drikker litt mer men jeg har vært full en gang. Selvom jeg var full så hadde jeg "ganske" bra kontroll over kroppen min og tenkte ganske logiskt (i situasjonene som jeg var i). På festene drikker jeg hovedsaklig vodka og rum som er ganske sterke saker iforhold til øl og cider. I det siste har jeg gjort det litt dårligere på skolen enn vanlig. Jeg pleier alltid å få 5-ere og 6-ere siden jeg er ganske "nerd". Nå har jeg fått noen 4-ere og 5-ere. Jeg er også veldig flink i sport og en av norges raskeste sprintere. Jeg vet ikke om alkoholen har påvirket min atletiske evner siden jeg ikke har vært på stevner i det siste. SÅ jeg bare lurer på hvor skadelig det er for meg drikke på festene jeg er på. Slapp av, jeg holder meg bare til alkohol og ikke noe annet. Jeg har blitt utsatt flere ganger for gruppepress når det gjelder snus, røyk og dop. Jeg har takket nei alle gangene. Jeg vet også hvor grensen min går. Jeg har dessuten også aldri spydd som er en god nyhet. Jeg vil gjerne fortsatt ha disse festene men jeg vil ikke ødelegge fremtiden min og/eller livet mitt. Sideinformasjon som kan være relevant: Jeg blir veldig lett stresset så derfor bruker jeg festene til å chilaxe litt. I min verste stress-anfall pleier jeg å vurdere selvmord bare for å ikke gjennom gå en prøve som kommer for eksempel. For to år siden stilte jeg faktisk et spørsmål til Ung.no angående det temaet. Jeg fikk en god del tips som jeg dessverre ikke gjennomførte. Men nå har jeg fått noe som kalles selvtillit. Jeg har en god del GODE venner som jeg stoler på og vice versa. Jeg tror ikke jeg kommer til å vurdere selvmord på en god stund men bare sånn just in case. er det større sjanse for at jeg tar selvmord hvis jeg drikker mye. Tusen takk på forhånd for at du tok deg tid til å lese dette og svare. Jeg ber deg om å svare ærlig og ikke svare det som er best for meg. Jeg antar atjeg fortsatter kommer til å være på festene men jeg vil gjerne bare vite hvor høy risiko vi snakker om. Tusen takk igjen og ha en god dag/kveld. Trenger dere vite mer så kan du bare legge igjen en e-post som jeg kan kontakte. Jeg kommer til å bruke en venns bruker til å svare hvis det er aktuelt.

SVAR

Besvart 12.11.2013 11:27:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

 

Les mer
account_circle