Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir jeg nesten aldri full? Og hvor skadelig er alkohol for leveren?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg bare lurte på noe. Kan si jeg drikker ofte, og når jeg får går inn for å drikke, drikker jeg mye. Da mener jeg sprit på 40% som jeg ofte shotter, også har jeg begynt å drikke brennevin rent, ikke blande det ut. Det er to ting jeg lurer på. 1. Jeg blir nesten aldri full, er litt slitsomt siden da ender det opp med at jeg alltid må passe på venne mine. Også må jeg bruke masse penger på å kjøpe masse drikke. Det jeg lurer på er hvorfor er det sånn med meg? - Jeg er 1.60 og veier 43 kg. Så er jo ganske liten og tynn. 2. Siden jeg drikker en gang i uken og ganske sterk sprit, hvor mye ødlegger det egentlig på leveren min? Kan det bli helt ødelagt av alt jeg gjør, jeg er jo bare 16 år? Takk på forhånd

SVAR

Besvart 26.11.2013 16:05:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

 

Les mer
account_circle