Hopp til hovedinnholdet

Hvordan snakke med foreldre om å drikke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 15 år, på mitt 16ende. Jeg har aldri prøvd alkohol, røyk eller snus før, og folk ser på meg som ganske "englebarn" hvis det er ok å beskrive meg som. Jeg gjør aldri noe galt og lignende, så jeg har veldig god tillit hos foreldrene mine. De er skilt, og jeg bor hos mamma men er annenhver helg hos pappa. Mamma drikker nesten aldri, mens pappa kan ta seg et glass vin i ny og ne. Alkohol påvirker pappa veeldig lett, så han mister fort kontrollen. Det som er, er at jeg og en venninne (som begge foreldrene mine har en grei "kontakt" med, foreldrene våre er også gode venner) har veldig lyst til å prøve å drikke litt. Hun har drukket litt rusbrus før en gang, men vi vil gjerne prøve litt sammen. Vi tenkte på å prøve på nyttårsaften, men vi droppet det. Men nå snart skal moren min til syden i 2 uker, og da skal vi bo hos pappa. Vi får lov til å sove noen nettet hjemme hos mamma, men ikke i helgene nettopp fordi hun er redd vi skal ha full fest. Men venninna mi og jeg har ikke tenkt å ha fest eller noe, men sitte hjemme en kveld, bare oss to. Vi får tak i en sekspakning cider, 3 til hver. Ingenting flaut kan skje, og vi får ikke tak i mer drikke enn det, så ikke mye kan gå galt. Problemet er at vi ikke vet hvordan vi kan organisere det for å "lure" foreldrene våre, eller (som er lite sjanse for at vi tør å gjøre) hvordan vi eventuelt kan snakke me foreldrene våre for å kan fikse slik at vi får prøvd. Vi har det veldig morsomt uten alkohol, men vi vil bare prøve å smake litt. Jeg vil på en måte ikke miste tilliten til foreldrene mine, men på den andre siden prøve. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil ihvertfall prøve!

SVAR

Besvart 03.01.2014 13:16:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
account_circle