Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg tørre å drikke alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er snart 15 og veldig snart 16 år og vennene mine har bedt meg med på fest. Jeg har aldri drukket alkohol før, men vennene mine drikker og har gjort det en stund. Jeg har veldig lyst til å være med, og har lyst til å begynne å drikke alkohol, men jeg tørr ikke, for jeg aner ikke hvordan det vil være. Så jeg vet ikke om jeg skal være med på festen eller ikke, og hvis jeg blir med, om jeg skal tørre å smake alkohol eller ikke? Vet jeg egentlig er for liten for å drikke alkohol i forhold til loven, men alle jeg kjenner gjør det og har gjort det lenge. Jeg er nesten den eneste på trinnet mitt som ikke drikker alkohol enda. Hjelp!

SVAR

Besvart 30.04.2014 15:56:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

 

Les mer
account_circle