Hopp til hovedinnholdet

Mammas nye kjæreste drikker hver dag og jeg er utrygg og redd.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er veldig redd. mamma og pappa er skilt og mamma har funnet seg en kjæreste som jeg virkelig, virkelig HATER! han har et alkohol problem han drikker øl hver dag og når han er tom for øl tar han vin!! jeg er redd føler meg utrygg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette høres ikke greit ut, så bra at du skriver til oss og forteller hvordan du har det. Du skriver ikke om du bor hos moren din hele tiden eller om kjæresten også bor sammen med dere. Men uansett skal ikke barn være redd og utrygge når de er sammen med foreldre eller andre voksne.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke med moren din om hvordan du har det, tror du at du kan fortelle pappa eller noen andre i familien din om situasjonen hjemme?
Har du en lærer, sosiallærer eller helsesøster på skolen som de stoler på, det kan kanskje være aktuelt for deg også?

Kjenner du på at dette haster kan du kontakte 116 111 Alarmtelefonen for barn og ungdom.


Det viktigste er at du tar kontakt med noen voksne slik at kan få det bedre hjemme. Hvis du syns det er vanskelig å snakke direkte med noen om dette, kan du jo i første omgang chatte med noen om hvordan du har det.

RUStelefonen har åpen (anonym) chat mellom 14 og 17 alle hverdager.

Barsnakk er en anonym chattetjeneste for barn i alle aldre som har voksne rundt seg med rusproblemer. De har åpen chat idag fra 17-20.

Å skrive til oss og sette ord på hvordan du opplever hjemmesituasjonen din var et viktig første skritt, vi håper at du tar sjansen på at noen kan hjelpe deg videre fremover.

Lykke til.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol