Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fortelle foreldrene mine at jeg blei full og hadde sex?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jegg ble tilbyd alkohol og røyk av ei vennine. Jeg røykte en pakke sigaretter og jeg drakk veldig mye vodka og ble sendt til legevakta, for å bli pumpet . SHvordan kan jeg si dette til mamma, hun kommer til å drepe meg. PS. Sammen kvelden mistet jeg jomfrudommen min til en assistent som jobber på skolen vår. Kan du/dere hjelpe meg med hvordan jeg skal forklare dette til foreldrenne mine?? Hilsen Håvar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei.

Det er fint at du tar kontakt. Det er forståelig at det er vanskelig å fortelle om disse opplevelsene til dine foreldre, men det er viktig at du gjør det. Du kan vise dem denne e-posten hvis du syns det er vanskelig å snakke med dem. Du kan gjerne ringe Alarmtelefonen for barn og unge hvis du ønsker å snakke mer om det: 116 111. Dit ringer du gratis og du kan være anonym.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol