Hopp til hovedinnholdet

Føler ike drikkepress, men lurer allikevel på hvordan jeg skal forholde meg til alkohol.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 14 år, og går på 8.trinn. Det er ikke noe drikkepress på trinnet vårt, men jeg vet at mange av 10. og 9. (flest 10.) ble veldig fulle på vinterballet i februar. Det er ikke det at vennegjengen min snakker mye om det, eller har gjort det, det er bare det at jeg vet at noen av dem har et ganske et ganske slapt forhold til alkohol. F.eks. snakket med en veldig god venninne av meg som sa at hvis alle gjorde det på en fest kom hun også til å ta seg en slurk. Foreldrene mine er veldig strenge på dette, og jeg er egentlig enig med dem, men jeg har jo lyst til å gå på fester (når jeg blir eldre), tenk om jeg tar en slurk og så endrer opp med å bli full.( Er en sterk person som skal klare å si nei) Men ikke missforstå, jeg vil virkelig ikke bli full. Vet ikke helt hvordan jeg skal forholde meg til dette. Om litt er greit, hvis man virkelig klarer å si nei til mer... Denne veninna av meg er veldig sjenert og sånt så hun har ikke dårlig innflytelse på meg ;-)

SVAR

Besvart 18.03.2015 14:06:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til det. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan det lages, hva promille er, og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

 

Les mer
account_circle