Hopp til hovedinnholdet

Dagen før vi skulle dra var vi redde. Redde pga. alkohol.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. I det siste har livet mitt vært et stort svart hull som blir dypere og dypere for hver eneste dag som går. Jeg har kommet med et ønske om å bo hos pappa etter å ha bodd annenhver uke i 9år. Mamma nekter meg å flytte til pappa og mener at jeg kun har det bra hos henne. I februar skulle vi på vinterferie med mamma og bestefar, søsteren og broren til mamma. Dagen før vi skulle dra var vi redde. Redde pga. alkohol. Tanken på at de skulle bli fulle eller fjollete gjorde meg livredd. Jeg og broren min fortalte om dette til pappa, og han syntes det var kjempe trist. Pappa ble så bekymret da vi dro, at han kontaktet barnevernet. Vi hadde to møter med dem, der sa jeg for første gang at jeg ønsket å bo hos pappa. Jeg fikk en psykolog. Mamma og jeg har ikke samme forhold lengre, jeg vil ikke ha noe mer med henne å gjøre! Det blir kanskje rettsak av alt dette! Selvmordtanken har også kommet av og til. Hva skal jeg gjøre? Hilsen jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Fint du tar kontakt med Ung.no. Ut fra det du skriver kan jeg forstå at du opplever livet ditt vanskeligere og vanskeligere. Du beskriver det som et sort hull. Jeg vil først si at jeg synes du var modig da du fortalte din far at du var redd for å dra på tur med mamma og andre i familien. Jeg synes også du var modig da du sa hva ditt ønske var for hvor du ville bo. Nå har du ikke det samme forholdet til din mor lengre. Du vil egentlig ikke ha noe forhold til henne. Jeg tenker at du skal snakke med pappa om hva du kan gjøre. Kan han skjerme deg fra det du ikke vil? Har du psykolog enda? Dersom du har det tenker jeg du skal fortelle følelsene du har inni deg.  Jeg tenker det er viktig at de voksne viser at de passer på deg og at du får snakket ut alle de følelsene du har i kroppen din. Dersom du ikke har psykolog lengre synes jeg du skal si til pappa at du vil ha det igjen. Han kan da ta kontakt med legen som kan henvise deg til en psykolog. Det tenker jeg kan gjøre livet lettere å leve slik at selvmordstanken ikke er der mer eller i hvert fall bli redusert.

 

Dersom du har lyst å snakke med noen av oss som jobber på Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111, kan du gjerne ringe. Vi kan gi deg råd eller høre på tankene dine. Det er gratis å ringe og du trenger ikke fortelle hvem du er!

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol