Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min sliter.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har ei venninne som jeg tilfeldigvis fant ut for noen uker siden at sliter med depresjon og drikker dermed seg svært beruset hver helg for å glemme og overse det. Jeg ville aldri trodd det ettersom hun alltid er så glad, blid og morsom, men etter å ha pratet litt med henne (mens hun var full, hun vil ikke snakke om det edru) så virker det som hun sliter. Det virker ikke som hun selv vet hvorfor hun er deprimert (eller så har hun bare ikke villet sagt det til meg) og jeg begynner å bli redd hun utvikler alkoholiker tendenser. Ettersom jeg selv aldri har slitet med noen som helst psykiske problemer og heller ikke drikker noe særlig så har jeg ingen anelse hvordan jeg kan hjelpe henne. Hun har visstnok ikke sagt det til noen av vennene hun har kontakt med i dag (unntatt da meg) og hun vil heller ikke som sagt snakke om det, hverken med meg eller profesjonelle. Hvordan kan jeg få henne til å søke hjelp på egenhånd?

SVAR

Besvart 06.06.2015 10:06:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle