Hopp til hovedinnholdet

Hvordan snakke med moren min om det å drikke alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg er 13 år og neste år blir jeg konfirmert. Da er det gjerne sånn at man får dra på fest her i bygda. jeg har jo snakket litt med mamma om dette og jeg er ganske sikker på at jeg får lov til å dra på fest. det jeg ikke er så sikker på er om hun lar meg få lov til å drikke. har drukket litt før, og den ene gangen ferska moren til venninna mi det. hun sa ingenting om det til mamma om jeg lovte at det aldri skulle gjennta seg.. jeg lurer veldig på om dere hadde noen råd eller tips til hvordan jeg kan snakke med moren min om dette med alkohol osv?. Jeg vet at moren min er veldig åpen for å både kjøre og hente på fest, uansett tid på døgnet, når enn jeg har lyst til å hjem. broren min var nettopp russ og var ikke ut hver eneste dag, bare mest i helgene og da de hadde fri fra skolen. i russetiden til broren min var mamma somsakt veldig åpen for å kjøre og hente han og kompisene når som helst, når de ville hjem. hadde satt pris på svar. hilsen 13årig jente

SVAR

Besvart 26.06.2015 13:37:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere, selge, eller gi alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor drikker man?

Mange lærer tidlig om virkningene og farene med alkohol gjennom egne og andres erfaringer. Likevel velger mange å drikke alkohol. Hvorfor?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
account_circle