Hopp til hovedinnholdet

Har en venninne jeg gjerne vil hjelpe, men hun vil ikke at jeg skal snakke med noen om problemene hennes. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har en vennine som åpnet seg og snakket i fortrolighet med meg i dag! Hun fortalte meg om den forferdelige og noe traumatiske oppveksten hun har hatt. Moren hennes er alkoholiker og har så lenge hun kan huske vært det. Venninnen min har sett moren sin falle og slått seg utallige ganger. Hun har sett hennes "morderblikk" og hørt henne snakke om selvmord, henging. Hun gruer seg til jul, påske, sommer og alle andre høytider folk ellers ser frem til! Det hun opplever er veldig alvorlig. Som hennes vennine er jeg opptatt av at hun skal få den hjelpen hun trenger! Jeg går selv til psykolog av en helt annen grunn og synes det fungerer, hun er interessert i å gjøre det samme. Problemet er at jeg ikke får snakke om det hun har fortalt meg med noen, men jeg har veldig behov for å få utløp for det grusomme jeg har blitt fortalt! Kan jeg snakke om det med psykologen min, selv om det ikke helt har noe med meg å gjøre! Læreren? Og hva kan jeg videre gjøre for å hjelpe henne?

SVAR

Besvart 20.11.2015 14:15:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

 

Les mer
attach_file

Råd ved alkoholmisbruk i hjemmet

Det er aldri din skyld at de voksne drikker. Det hjelper å snakke med noen om det du synes er vanskelig. Husk at det er mange som vil hjelpe deg.

 

Les mer
account_circle