Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å flytte hjemmefra.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 20 år, som har en kjærste på 17. vi har vært sammen i litt over 1 år. kjærsten min kommer fra en ellers flott familie, gode dialoger og OK regler, men i det siste halvåret har det blitt skikkelig ille. kjærsten min skal hjem 22:00 hver dag. andre ganger 20:00. om ikke det går buss, så ber de meg kjøre henne hjem, og jeg som student har svært lite penger, og da skaper det igjen problemer med mine foreldre, fordi de kontakter da mine foreldre og kjefter. Problemet her er at faren drikker, og har begynt å drikke mer, så måtte hun være her oftere, fordi hun ikke vil være hjemme, men blir nå nektet. Hun har mye fravær når hun er hjemme, jeg er den eneste som får henne opp, å på skolen. Har hun rett til å være hos meg? hun kommer jo fra det vi kaller "et alkoholisert hjem". det er 5 mnd til hun blir 18. men det er lenge for ei 17 åring, med en pappa med alkohol problemer. Hvilke muligheter har vi utenom barnevernet? Har hun rett til å ikke ville være hjemme?

SVAR

Besvart 25.11.2015 12:13:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Når er det greit å overnatte hos kjæresten?

Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

 

Les mer
account_circle