Hopp til hovedinnholdet

faren min drikker og han er alltid veldig slem og sier stygge ting til meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 år og jeg starter på vidregående til høsten , men problemet er at jeg ikke har det bra hjemme, faren min drikker og han er alltid veldig slem og sier stygge ting til meg . Jeg vil gå på skole i Oslo og flytte ut med en venninne. Mammaen min har sagt jeg kan flytte ut etter ungdomsskolen før men nå virker det som om at jeg ikke får lov,og pappa er veldig imot det. Jeg kan ikke heller forklare mamma hvorfor jeg vil flytte ut fordi jeg kan ikke stole på henne og hvis hun sier det vidre til pappa så gjør det situasjonen 10 ganger verre. Jeg bare vet ikke hva jeg skal gjøre , jeg klarer ikke og bo her mer. Jeg later som at alt er greit men jeg dør innvendig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår du har lyst til å flytte ut når din far er slem mot deg og han drikker. Jeg synes du skal snakke med din mor om hvor vanskelig du opplever det å bo hjemme og be henne ta vare på deg slik at du kan få det godt og trygt. Dersom det ikke går tenker jeg at den måten du kan få hjelp på er gjennom barneverntjenesten. Du kan enten ta kontakt med barneverntjenesten i den kommunen du bor i selv eller få hjelp av helsesøster/sosiallærer på skolen til det. Jeg tenker ikke at du skal ha det slik til du er voksen og det er tydelig du trenger hjelp for at det skal skje en endring.

Du kan ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111, det er gratis å ringe og du kan være anonym. Da kan vi snakke litt sammen om hvordan du har det og gi deg råd!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol