Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å drikke alkohol når man er under 18 år, kan man straffes, kan barnevernet varsles

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Gutt på 15 her! Jeg er egentlig veldig rolig gutt og liker ikke å dra på festene jeg blir invitert på. Tror det er fordi foreldrene mine er veldig overbeskyttende. Men den siste tiden har jeg begynt å slutte å bry meg om hva de syns om ting og sier ikke alt til de lenger. Jeg føler dette er helt greit for meg. For 1 dag siden prøvde jeg min første snus også, bare for å prøve ut. Men tenkte å dra på fest til helgen, og det er drikke der! Og jeg vet det er vikingfjord der. Det er jo sprit/vodka! Mamma og pappa vet ingenting om snusen og de vet jeg skal på fest, men de vet ikke at det er drikke der, men om politiet kommer og vi blir tatt for å drikke når vi ikke er gamle nok, kan barnevernet og sånt bli blandet inn da? Lurer også på om det kan være farlig å drikke, er redd hjerte stopper å dunke eller noe, haha. Men kan jeg få noe straff for å drikke eller snuse når jeg er 15 år? Og hvor farlig er en vikingfjord? Mange spørsmål, men håper dere kan svare på de fleste! mvh gutt 15 år.

SVAR

Besvart 17.12.2016 19:41:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
account_circle