Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få permanente skader fordi jeg drakk mye alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har aldri drukket noe særlig. Går nå Vg1, drakk første gang i 8 klasse litt 40% med en kamerat. Kjente det litt da. Har ikke tatt noe siden den gang og har aldri vært på fest. Er på en klassetur nå (Utlandet), var ute på byen og drakk masse. 5Øl og 5 shots. Mer en jeg noen gang har tatt. Regner med jeg hadde ca 2% promille utifra egne beregninger. Dette var for 3 dager siden. Jeg er en av de skarpeste i klassen og er meget oppegående. Men etter at jeg drakk for mye her om dagen så føler jeg meg dummere, ufokusert og generelt dårlig. Jeg husker ikke så mye av hva som skjedde etter at jeg kom hjem. Fikk også en smell i hodet. Jeg drikker aldri ellers og jeg skal aldri drikke sånn igjen. Jeg har lært. Er redd for at jeg har skadet meg for livet. Så til spørsmålet: Er det mulig at jeg har pådratt med en permanent mental skade? Som vil redusere min hjernekapasitet? Har hørt at en såkalt "Binge-drinking" kan gjøre det med deg.

SVAR

Besvart 22.01.2017 11:39:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
account_circle