Hopp til hovedinnholdet

Har jeg grunn til bekymring for at min helse skal være skadet for livet på grunn av en enkelt episode med svært tung drikking?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har ikke drukket noe før her om dagen. Da jeg tok 5Øl og 5Shots i løpet av en 2 timers periode, sammen med noen venner. Ifølge diverse promillekalkulatorer så var dette en promille på mellom 2 og 2.5. Husker stykkevis hva som skjedde i ettertid, men ikke mye. Dette kalles en "Binge Drinking" på engelsk. Vet ikke hva det er på norsk. Leste litt rundt såkalt "Binge Drinking" Og det viser seg alt dette er svært skadelig for hjernen spesielt. Finner ikke noen informasjon hva konsekvensene er av bingedrinking som engangstilfelle. Bingedrinking kan føre til tap av hjernekapasitet, konsentrasjon og fokus langsiktig. (Generell skade på hjernen) Så til spørsmålet: Siden dette var et engangstilfelle og ikke kommer til og gjenta seg har jeg grunn til bekymring for at min helse skal være skadet for livet på grunn av en enkelt episode med svært tung drikking?

SVAR

Besvart 23.01.2017 12:09:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
account_circle