Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg spise mat på forhånd før jeg drikker alkohol, og er det andre ting som er viktig å tenke på?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Om et par uker fyller jeg 18 år, og skal ut på byen med noen venninner for å feire. Jeg har aldri smakt alkohol før, men har planer om å drikke på bursdagen min. Da er spørsmålet mitt følgende: hvordan kan jeg på best mulig måte forberede kroppen min på alkoholen? Bør jeg spise masse mat på forhånd, evt hva? Og hva bør jeg unngå? Bør jeg veksle på å drikke vann og alkohol? Og blir man fortere full ved å drikke alkohol på tom mage, som dersom man har spist godt på forhånd? Takk for svar!

SVAR

Besvart 07.02.2017 16:08:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

 

Les mer
account_circle