Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få vennene mine til å respektere at jeg ikke vil drikke alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, mange av vennene mine drikker alkohol, og det virker ikke som at de forstår konsekvensene av det, og hvorfor det er en aldersgrense. De fester mye, blir fulle og synes det er gøy. Jeg er redd for deres skyld, og alle vennene mine presser meg, kaller meg kjedelig og alt for "seriøs". Hvordan kan jeg få dem til å respektere et nei? Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 19.03.2017 19:01:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Alkoholloven

Alkoholloven skal være et virkemiddel for å forsøke å begrense de skader som overdreven bruk av alkohol kan føre til.

 

Les mer
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Alkoholforgiftning

. Konsekvensene av høyt alkoholinntakt og alkoholforgiftning kan i verste fall være koma eller døden, så det er viktig å få hjelp fort!

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
account_circle