Hopp til hovedinnholdet

Kyssesyken og alkohol

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei :) Jeg fikk påvist kyssesyken for ca 6-7 uker siden og føler meg nå mye bedre. Når jeg var syk tok jeg blodprøve for å se om jeg hadde leverbetennelse, og fikk beskjed om at jeg hadde svært forhøyede leververdier. Tok en ny blod prøve for en uke siden og fikk vite at leververdiene mine er helt fine og normale. Men..det jeg lurer på er hvor lenge jeg må vente før jeg trygt kan drikke alkohol igjen. Kan jeg begynne nå sakte men sikkert? Har lest en plass at tommelfinger regelen er å vente i 2 måneder, og ønsker absolutt ikke å skade leveren min på noen som helst måte! Det er bare det at bestevenninnen min skal feire 18 års dagen sin, og jeg lurer på om jeg må holde meg helt vekke fra alkohol slik som jeg har gjort fram til nå. Går jo ann å ha det kjekt uten å drikke, men føler meg litt utenfor..

SVAR

Besvart 28.03.2017 09:58:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle