Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

Trykk i hals og bryst etter at jeg har drukket alkohol og røyket.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg drikker cirka to ganger i måneden og røyker kun på fest. Har i løpet av det siste året av og til merket trykk i brystet og hals/adamseple etter en fest av og til. Var nylig i Spania en uke å drakk ca vær dag. Men da jeg våknet dagen vi skulle reise merket jeg cirka fire timer senere trykket bygget seg opp. Hovedsaklig i brystet, denne gangen var det så ille at jeg trodde jeg skulle gå i bakken, det varte i cirka to timer før det gradevis sank og kom litt tilbake. Var helt borte etter cirka åtte timer. Hva skjer med meg? På forhånd takk for svar.

Besvart 21.04.2017 13:57
 

Svar
Hei

Du skriver ikke hva du røyker, men vi antar det er hasj/cannabis/marihuana. Det er ikke godt å si hva det ubehaget du opplever etter å ha røyket og drukket skyldes. Kroppen vår er kjemi som endres ved rusinntak, blodtrykk og puls endres, men det er ikke vanlig og oppleve det ubehaget du beskriver. Trykk over brystet o.l kan være symptomer på noe mer alvorlig, men er nødvendigvis ikke det. Uansett synes vi du skal ta kontakt med lege eller helsestasjon for ungdom for en sjekk.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Flasker med alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet i Europa, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen, hva promille er, og mye mer.

Les mer

Cannabis / hasj

Cannabis

Hasj er den vanligste formen for cannabis i Norge og er det mest utbredte av alle de ulovlige narkotiske stoffene.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol