SVAR
Besvart 25.04.2017 09:23:18
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Når man åpner en juce og det kommer oksyken inn i den begynner en naturlig gjæringsprosess. Når juicen er i romtemperatur går denne prosessen enda raskere. Dette er årsaken til den vonde lukten du opplevde.
Lukten tilsier at dette er noe du ikke ønsker å drikke. Dersom du hadde drukket den vil jeg tro du hadde følt deg uvell og kvalm. Det blir ikke som antibiotika, men om gjæringen foregår lenge nok vil det produseres alkohol i juicen.
Gjæringsprosessen skjer også i kjøleskap, og det er derfor det står på juicekartongene at de er holdbare i omtrent 4 dager etter de er åpnet. Om juicen har stått lengre enn dette i kjøleskap uten å ha dårlig lukt eller smak, er det ikke noe i veien for å drikke den.
Hilsen Ernæringsrådgiver, ung.no