Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiller fotball og vil ikke at kroppen min skal blir ødelagt med rusmidler. Men er egentlig alkohol noe farlig, liksom? Skjer det noe med personen senere i livet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er gutt på 17 år og har aldri drikki alkohol,snusa eller noe rusmiddel. Har bare prøvd røyk når jeg var mindre og det var fordi jeg var dum og ville prøve det. Har bare tatt noen veldig få trekk og nå holder jeg på med Ingen rusmidler. Jeg spiller fotball og vil ikke at kroppen min skal blir ødelagt med rusmidler. Men er egentlig alkohol noe farlig,liksom skjer det noe med personen senere i livet? Har sett mange som drikker og de er like friske. Gjør røyk noe med kroppen uten om at lungene blir svarte. Har egentlig ikke tenkt å starte med noe sånt og det er bare få i Norge som ikke gjør noen rusmidler. Syns dere det er bra at jeg ikke gjør noe sånt? Burde jeg ikke starte heller?

SVAR

Besvart 26.04.2017 12:09:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

 

Les mer
attach_file

Alkohol påvirker treningen din

Er du ute etter gode treningsresultater, uansett mål, bør du unngå å drikke mye alkohol.

 

Les mer
account_circle