Hopp til hovedinnholdet

Vennen min drikker. Hvordan kan jeg hjelpe?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har en venn/kompis som drikker ca 1 gang i måneden, elr mer. Han er 1 år eldre enn meg, men han er fortsatt ikke gammel nok til å drikke. Jeg vet selv at man skal holde seg unna alkahol når man er under 18, men han bryr seg ikke. Foreldrene hans sier at han ikke får lov til å drikke, men han gjør det selvom. Og foreldrene hans vet heller ikke at han drikker! Jeg føler at han er "litt" avhengig, og jeg begynner å bli redd for helsa hans. Jeg har lyst til å fortelle det til mammaen hans, men da sier han at han aldri skal snakke med meg igjen, og jeg vet at han mener det. Jeg føler at han trenger hjelp, men han hører ikke på meg, så hva skal jeg gjøre? Jeg har skikkelig lyst til å si det til voksen men jeg vet at han kommer til å "drepe" meg om jeg gjør det! Trenger hjelp!!

SVAR

Besvart 18.06.2017 13:13:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Spørsmål eller bekymringer om rus?

Er du nysgjerrig på ulike rusmidler? Vil du bli rusfri? Eller har noen i familien din et rusproblem? Da er det hjelp å få.

 

Les mer
account_circle