Hopp til hovedinnholdet

Er usikker på om jeg kanskje sliter med en viss grad alkoholisme?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er ei jente på 18 år, som er usikker på om jeg kanskje sliter med en viss grad alkoholisme. Grunnen til at jeg er usikker er fordi jeg har lest om dette tidligere, hvor det har stått at det kun regnes som en avhengighet dersom det har vart 12 (eller flere) mnd. I en lang periode før jeg fylte 18 år, har jeg følt en trang til å drikke alkohol i hverdager for å føle meg bedre med meg selv. Dette kommer i tillegg til helgene, hvor jeg drikker enda mer. Med dette mener jeg at jeg blir stresset og lei meg dersom jeg ikke får i meg en viss mengde alkohol daglig. Det verste er at jeg vanligvis er helt alene på rommet og drikker en flaske vin på egen hånd, og dette har i det siste skjedd ukentlig. Etter jeg fylte 18, og dermed kan kjøpe alkohol selv har det også blitt til at jeg kjøper 20% som jeg drikker på dagen for å kunne slappe av. Jeg er usikker på om dette er, eller eventuelt kan bli, et alvorlig problem, men jeg tør ikke ringe noen hjelpelinje i en alder av 18 år.

SVAR

Besvart 22.06.2017 10:50:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle