Hopp til hovedinnholdet

Taket på bilen til pappa ble ødelagt av en kamerat av meg - hvem må betale ?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. For noen dager siden var jeg og noen venner på fylla, og en av dem endte opp med å klatre opp på biltaket til faren min og laget en stor bulk midt oppå (1m i diameter) bilen er ikke noen sportsbil, men er en ganske dyr bil, og selvfølgelig er den forsikret. Vil forsikringa dekke skadene på taket selv om en annen person gjorde det, eller vil det gå på hans/foreldrenes forsikring? Han har nettopp fylt 18, så han er myndig... er veldig usikker på om jeg kan dømme han til å betale de skadene selv, regner med at i så fall vil foreldrene ta seg av det, men han kommer aldri til å få rå til noe som helst hvis han må etterbetale foreldrene sine

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 Hei og takk for spørsmålet ditt. Vi i konfliktrådet er ingen eksperter på forsikring, men utifra det vi vet på et generelt nivå så vil forsikringsselskapet dekke en slik skade som du nevner. Det som gjør saken litt mer komplisert, er at det ofte er knyttet et bonustap til å bruke forsikringen sin, det vil si at det vil bli dyrere med forsikringene for faren din fremover dersom han bruker forsikringen sin. Jeg vil råde deg til å snakke med pappaen din om hva som har skjedd, deretter snakke med kameraten din om hva han tenker om å gjøre opp for seg. Dersom prosessen byr på vanskeligheter, vil jeg anbefale deg og ta kontakt med ditt lokale konfliktråd som kanskje kan hjelpe dere å bli enige om eventuell nedbetaling.

 

 

Hilsen konfliktrådet i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmelst

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her, husk at konfliktrådet kan være til god hjelp i en konflikt.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol