Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg si til søsteren min for å overtale henne til å la meg få ha alkohol på bursdagen min?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg er en jente på 15 som skal feire bursdagen min og det skal være alkohol der fordi det er veldig vanlig i vennegjengen min, mamma vil at søsteren min på 17 skal komme innom for å sjekke at alt er greit under bursdagen. Søsteren min har vært helt chill på drikke før men nå sier hun at hun ikke vil la meg ha drikke der. Hva kan jeg si for å overtale hun til å la meg ha det? (vennligst ikke svar at jeg skal være ærlig med foreldrene mine fordi det skjer ikke....)

SVAR

Besvart 25.08.2017 16:16:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

 

Les mer
attach_file

Noen å snakke med om drikkepress

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
account_circle