Hopp til hovedinnholdet

Ung jente som lurer på om hun overreagert på sin fars alkoholvaner  og om hun hadde hatt godt av å snakke med en psykolog.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Faren min har et problem med alkohol. Han drikker litt mye og blir litt slitsom. Ikke så mye at det går utover jobben hans eller noe sånt, men det er flaut viss jeg har overnattings besøk og han er tydelig berusa. Jeg har nettopp begynt på vgs og folk drikker eller begynner å eksperimentere. Jeg har ingen interesse for å begynne å drikke ettersom jeg bare har negative ting assosiert med dette, og det får meg til å føle meg utenfor. Jeg har ikke noe imot at andre drikker, men føler meg ille til mote når jeg skal forklare hvorfor jeg ikke drikker. Har også i det siste holdt mer og mer sinne mot faren min fordi han sier han skal slutte å drikke, men han gjør det aldri. Føler han har frastjålet meg mye av nysgjerrigeheten i ungdomstiden. Jeg tenker mer og mer på dette og føler kanskje jeg burde snakket med en psykolog? Har snakket med mamma om det, men hun blir bare sur på pappa. Det er ikkje det jeg vil... bør jeg oppsøke psykolog eller overreagerer jeg?

SVAR

Besvart 18.09.2017 14:32:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle